Omschrijving van het project:

Het Prinses Máxima Centrum is een nieuw ziekenhuis en researchcentrum waar de meest complexe zorg voor kinderen met kanker plaatsvindt. Dit vereist een top-ondersteuning voor de zorg met bijvoorbeeld een kinder intensive care en kinderoperatiekamers. Om te voorkomen dat onnodig dure voorzieningen moeten worden gerealiseerd, wordt het Prinses Máxima Centrum naast het bestaande Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gebouwd. Zo kan gebruik worden gemaakt van diverse faciliteiten en specialisten die ondersteuning kunnen bieden aan het Prinses Máxima Centrum.

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

 

Locatie: Utrecht (De Uithof)

Opdrachtgever: Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Architect: LIAG architecten en bouwadviseurs

Functie: ziekenhuis en researchcentrum

Projectduur: 2015 t/m 2018

Oppervlakte: ca. 44.500m2

Werkzaamheden: directievoerder bouw

Om de complexe topzorg te kunnen leveren, heeft het Prinses Máxima Centrum circa 85 klinische en 35 dagbehandelingsbedden nodig naast uiteenlopende specifieke diagnostische faciliteiten. Tevens is de research een essentieel onderdeel van het Prinses Máxima Centrum. In de zorg en research zullen veel mensen werkzaam zijn waardoor het onmogelijk is om het Prinses Máxima Centrum binnen de muren van een bestaand kinderziekenhuis te vestigen. Daarbij zijn de faciliteiten die er voor kinderen en ouders komen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken zelfs buiten beschouwing gelaten.

Helm bouwregie voert bouwkundige directievoering uit binnen het bouwmanagementteam van het Prinses Máxima Centrum. Het Prinses Máxima Centrum heeft in Mei 2018 haar deuren geopend.

De foto’s zijn gemaakt door Mart Stevens Project fotografie uit Rotterdam

helm | bouwregie
Dommelrodelaan 57
5492 GH Sint Oedenrode
T 06 478 20 947
 
  

VOORWAARDEN

Op al onze werkzaamheden en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing overeenkomstig De Nieuwe Regeling 2011 (DNR2011), de rechtsverhouding opdrachtgever - architect, ingenieur en adviseur.

Algemene voorwaarden