Omschrijving van het project:

Het project betreft een multidisciplinaire nieuwbouw van een school waarbij twee monumentale gebouwen zijn gekoppeld. De school is gelegen in een cultuurhistorisch gebied in het hart van de gemeente Boxtel. Wat het project extra bijzonder maakt, is dat de school direct is gelegen aan rivier de Dommel. De gebruikers van het gebouw genieten dus iedere moment van een fraai uitzicht.

Atelier creatief vakman SintLucas

Locatie: Boxtel

Opdrachtgever: SintLucas

Functie: school (atelier ‘Creatief Vakman’)

Projectduur: 2009 t/m 2014

Oppervlakte: ca. 1400m2

Inhoud: ca. 4850m3

Werkzaamheden: bouwmanagement, ontwerpcoördinatie, vergunningenmanagement, advisering en engineering

Uitgevoerd in dienstverband bij:  Vrijborg b.v. te Vught

Aspecten die tijdens het proces actueel waren:

  • Het opstellen van een nieuw bestemmingsplan (met daarbij tweemaal een bezwaar- en beroepsprocedure tot aan de Raad van State);
  • Archeologisch onderzoek;
  • Hoogwaardige architectuur;
  • Grondsanering (vervuilde grond);
  • Bronbemaling i.v.m. hoge grondwaterstand.

De totale opdracht van de voormalige werkgever (Vrijborg b.v.) van Johan van den Helm betrof het volledige bouwmanagement waaronder: ontwerpcoördinatie van de architect tijdens de schetsfase en het voorlopige ontwerp, technische uitwerking van het ontwerp, sturing geven aan een nieuw bestemmingsplan, begroten, budgetteren, coördineren van de bouwfasen zowel bouwkundig, elektrotechnisch als werktuigbouwkundig en het begeleiden van de uiteindelijke oplevering van de nieuwbouw.

Het project is gerealiseerd in een bouwteamverband waarbij de uiteindelijke uitvoering ruimschoots binnen een jaar is gerealiseerd. Het atelier ‘Creatief Vakman’ is in augustus 2014 in gebruik genomen.

Het eindresultaat is een bijzonder gebouw dat moderniteit,  ambacht, daglicht en creativiteit uitstraalt en verenigt.

Quote Walter Tibosch
Functie: voorheen bestuurder SintLucas (heden bestuurder Novadic-Kentron)

“Johan is een vakkundige en zelfstandige projectleider. Hij weet heel goed de belangen van de opdrachtgever te vertalen in daadkracht en gerichte acties.” 

helm | bouwregie
Dommelrodelaan 57
5492 GH Sint Oedenrode
T 06 478 20 947
 
  

VOORWAARDEN

Op al onze werkzaamheden en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing overeenkomstig De Nieuwe Regeling 2011 (DNR2011), de rechtsverhouding opdrachtgever - architect, ingenieur en adviseur.

Algemene voorwaarden